Φωτογραφία δρόμου.


Ψάχνοντας να βρω τον ορισμό της φωτογραφίας δρόμου, το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένο ένα τέτοιο κείμενο, στο οποίο να συμπίπτουν δυο διαφορετικοί συγγραφείς του. Άρα είναι εντελώς υποκειμενικό σαν θέμα, και ο καθένας που ασχολείται με αυτό το είδος φωτογραφίας έχει τον δικό του τρόπο να το ορίζει. 
Η δική μου άποψη για την φωτογραφία δρόμου, είναι ότι είναι ο πιο ελεύθερος τεχνικά, θεματικά και οικονομικά τρόπος φωτογράφησης, και ίσως γι' αυτό είναι και ο πιο δημοφιλής. Με απλά λόγια, η φωτογραφία δρόμου λαμβάνεται οπουδήποτε σε δημόσιους χώρους, (δεν νοείται να γίνεται σε εσωτερικούς χώρους), σε αστικές περιοχές κυρίως, ενώ προσωπικά θεωρώ την παρουσία ανθρώπων εκ των ων ουκ άνευ, χωρίς να αποκλείω και κάποιες χωρίς αυτήν. 
Η φωτογραφία δρόμου αποτυπώνει και περιγράφει την πραγματικότητα της ζωής όπως απεικονίζεται στη κάμερα, ενώ ο φωτογράφος μπορεί να της προσδώσει, δημιουργικές διαστάσεις με την επεξεργασία του στον υπολογιστή, να την κάνει καλλιτεχνική, η να την χρησιμοποιήσει απείραχτη σαν φωτογραφικό ντοκουμέντο. 
Η φωτογραφία δρόμου έχει έκδηλα χαρακτηριστικά το απρόβλεπτο,  το απρόσμενο, το μυστήριο, την έκπληξη, που ξεπηδούν μέσα από την πραγματική ζωή που συμβαίνει στο δρόμο, και εσύ πρέπει να είσαι πρώτον εκεί,  και δεύτερο, έτοιμος να την καταγράψεις με τη φωτογραφική μηχανή σου! Δεν υπάρχει προσχεδιασμός του θέματος ούτε τεχνική προετοιμασία. Έχεις τη μηχανή σου στο AUTO, χωρίς λειτουργία φλας, και κάνεις τα κλικ σου όσο πιο αθόρυβα και γρήγορα μπορείς, με σεβασμό βεβαίως στα προσωπικά δεδομένα κυρίως όταν υπάρχουν στο πλάνο παιδιά.