Ανθρώπων στιγμές.

 

 
 
Μια στιγμή είναι η ζωή μας μέσα στην αιωνιότητα του σύμπαντος!
 
Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που περνούν ασυναίσθητα και φεύγουν αστραπιαία, πριν καν προλάβουμε να τις καταγράψουμε στη μνήμη. Στιγμές χαράς,   στιγμές λύπης, ανέμελες στιγμές, στιγμές περίσκεψης, πόνου, πάθους, ζωντάνιας, ξενοιασιάς, γαλήνης, ευτυχίας.....!!
Στιγμές που συμμετέχει το είναι μας με τα συναισθήματα να "γράφονται" στο πρόσωπο και στις εκφράσεις μας, ενώ η γλώσσα του σώματος σαν άλλος Εφιάλτης να μας προδίδει σε κάθε θεατή!!
Στιγμές που είμαστε μόνοι η μαζί με άλλους ανθρώπους, στιγμές με φίλους και συγγενείς με άγνωστους, περαστικούς,  συνοδοιπόρους στη καθημερινή μας ρουτίνα.
Η ζωή είναι γεμάτη από τέτοιες στιγμές. Πολλές από αυτές διαμορφώνουν τη ζωή μας, γίνονται σημάδι, γεγονός, που σαν τέτοιο,  το θυμόμαστε και μας καθορίζει!
 
Αυτή η σειρά φωτογραφιών είναι δυναμική, εμπλουτίζεται συνεχώς και σχεδόν καθημερινά. Η κάθε φωτογραφία "στιγμή" είναι σχεδόν διαφορετική από την άλλη σε ύφος, επίσης επεξεργασμένη διαφορετικά με δημιουργικό τρόπο  κυρίως μέσω smartphone, ενώ για πρακτικούς λόγους χρησιμοποιείται το Instagram για την αποθήκευση και κοινωνικοποίηση τους.
Πολλές από αυτές, είναι φωτογραφίες αρχείου πού τις ξαναβλέπω μετά από κάποιο χρονικό διάστημα με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό επίπεδο. Κοιτώντας όχι στο προσκήνιο αλλά στο παρασκήνιο ψάχνοντας την, και επιλέγοντας επιμέρους στοιχεία της που μου κάνουν "κάτι"στο μάτι.
 
Η "απόδοση" τής κάθε φωτογραφίας γίνεται κυρίως με μεγάλη αφαίρεση, ενώ δίνεται μεγάλη έμφαση στην αποτύπωση τού συναισθήματος. Εσκεμμένα γίνεται παραμόρφωση σε πρόσωπα και αντικείμενα, σε αντιπαράθεση με την πλειονότητα των ανθρώπων που αναζητούν να ρετουσάρουν, να διορθώσουν και τελικά να παρουσιάσουν την εικόνα τους διαφορετική,  ποιο "όμορφη", πιο κοντά στα πρότυπα ομορφιάς που επιβάλλουν τα ΜΜΕ μέσω της διαφήμισης. Χρησιμοποιώ επίσης τη πολλαπλή έκθεση, δημιουργώντας εννοιολογικές αναφορές έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιεί πρώτα και κύρια εμένα.